Logo deschakelbarendrecht.nl
Jamie

Column Jamie: "Why is the rum always gone?"

  •   34 keer gelezen

Deze uitspraak komt natuurlijk van niemand minder dan Captain Jack Sparrow. Jack is voor mij één van de beste filmkarakters aller tijden. Hij wordt vertolkt door meester acteur Johnny Depp, alweer voor de vijfde film. Pirates of the Caribbean Salazar's Revenge heb ik nog niet zo lang geleden gezien en ik vind hem echt fan-tas-tisch.  

In deze film gaat Jack opzoek naar de Drietand van Poseidon om zijn aartsvijand, de Spaanse Capitán Salazar (Javier Bardem) te verslaan. Als jonge piraat zorgde Jack er namelijk voor dat het schip van Salazar in de Bermudadriehoek werd opgesloten. Jack krijgt hulp bij zijn zoektocht van mooie astronoom Carina Smyth en Henry Turner, zoon van Will Turner (Orlando Bloom), omdat hij de vloek van zijn vader wil verbreken.

Ik vind deze film veel beter dan de vierde film, doordat er ook een prachtig drama stukje in voor komt. Ook zijn de nieuwe karakters heel leuk zoals Henry Turner, vertolkt door Brenton Thwaites. Bovendien is Brenton zeker geen straf om te zien op het witte doek. Javier Bardem verdient (na Johnny natuurlijk) een staande ovatie voor zijn rol in deze Pirates-film, omdat hij deze zo ongelofelijk goed speelt. Helaas is zijn gezicht als de Capitán iets minder aangenaam om te zien. Ik ken Javier al als Raoul Silva in Skyfall, de beste James Bond film ooit gemaakt. In die film is hij ook al zo meesterlijk goed.

Het beste aan de piratenserie vind ik de ontzettend droge humor die erin zit. Mede dankzij Johnny Depp komt dit goed naar voren. Een leuke tip; je moet eens de bloopers van de vorige films op Youtube opzoeken: plezier gegarandeerd. Veel bloopers worden gemaakt door Johnny zelf, maar hij blijft zo goed in zijn rol dat dat het alleen maar nog grappiger maakt. Ook het accent wat hij Jack geeft is soms echt onverstaanbaar, zeker als je alleen maar naar zijn stem luistert.

Ik hoop dat we nog lang mogen genieten van deze filmreeks en dat de "Did everyone see that? Because I will not be doing it again" uitspraak voorlopig alleen in de film blijft.

Jamie

reageer als eerste
Meer berichten