Het stiltegebied bij de Koedood.
Het stiltegebied bij de Koedood.

Buijtenland van Rhoon: gemeenteraad Barendrecht wil naar Raad van State

Algemeen

BARENDRECHT – Als de gemeenteraad van Albrandswaard instemt met het bestemmingsplan Buijtenland van Rhoon, dan moet het Barendrechtse college in beroep gaan bij de Raad van State. De gemeenteraad van Barendrecht heeft dinsdag unaniem een motie aangenomen die dat opdraagt.

Aanleiding voor de motie is het plan van de gemeente Albrandswaard om een horecavoorziening toe te staan in het stiltegebied bij de Koedood, net over de gemeentegrens. Barendrechters vrezen overlast. Binnenkort stemt de gemeenteraad van Albrandswaard over dit bestemmingsplan.

“Het is onze hoop dat van de motie een afschrikwekkende werking uitgaat”, zei Roeland Bol (EVB). “Met deze motie willen we laten zien dat het ons menens is.” Mede-indiener Arie Kooijman (GL) noemde de gemeente Albrandswaard ‘ziende blind en horende doof in deze kwestie’.

Wethouder Lennart van der Linden heeft tevergeefs ingesproken bij de Albrandswaardse raadscommissie. Hij is bereid om te kijken of de Koedoodse Haven (net op Barendrechts grondgebied en buiten het stiltegebied) een alternatief kan zijn. Maar die locatie is ‘een lastige puzzel’, geeft hij toe. ‘Binnen een aantal maanden’ is daar meer over duidelijk.

“De sleutelrol ligt bij de provincie”, zei Van der Linden. Hij riep de raadsleden op om het onderwerp te bespreken met hun partijgenoten in het provinciebestuur.

De motie om naar desnoods naar de Raad van State te stappen, werd door de hele gemeenteraad gesteund.

Advertenties uit de krant