Govert Veldhuijzen en Ronald Schneider.
Govert Veldhuijzen en Ronald Schneider. Foto:

Veldhuijzen: ‘Ik wil voorlopig niet meer gebeld worden’

Algemeen

BARENDRECHT – Tijdens een druk bezochte receptie nam burgemeester Govert Veldhuijzen donderdag 8 juni niet alleen afscheid als eerste burger van Barendrecht. Hij zette hiermee ook een punt achter een bestuurlijke loopbaan van dertig jaar.

De receptie in de hal van het gemeentehuis werd onder meer bezocht voor leden van de gemeenteraad en het college. Maar er waren ook veel bezoekers van buiten Barendrecht, zoals de Dordtse burgemeester Wouter Kolff en Jaap Smit, de Commissaris van de Koning.

Veldhuijzen was wethouder van Dordrecht, gedeputeerde van de provincie en waarnemend burgemeester in Gorinchem, Nissewaard, Hoeksche Waard en Barendrecht.

“Er zijn maar weinig mensen van wie ik zo vaak afscheid heb genomen”, zei Jaap Smit. Hij zette Veldhuijzen graag in als er in een gemeente tijdelijk een burgemeester nodig was. “Hij is een invaller die iets extra’s brengt. Iemand die de wedstrijd een wending geeft. ”

Govert Veldhuijzen wil zich nu richten op vrijwilligerswerk. “Ik wil voorlopig niet meer gebeld worden”, heeft hij de commissatis laten weten.

Veldhuijzen dankte in zijn korte afscheidswoord Barendrecht. “Ik ben dankbaar dat jullie op mijn weg kwamen.” Hij refereerde er ook aan dat hij de laatste jaren de steun van zijn echtgenote heeft moeten missen. Zij is enkele jaren geleden overleden.

“Burgemeester is leuk, maar wethouder is het mooiste wat je kan doen”, relativeerde Veldhuijzen. “Je kunt dan dingen tot stand brengen in je eigen woonplaats die je tot in lengte van jaren ziet staan.”

Ook oud-burgemeester Jan van Belzen en toekomstig burgemeester Ronald Schneider stonden in de rij om afscheid te nemen van Govert Veldhuijzen.

Advertenties uit de krant