Afbeelding
Foto:

Leerlingen maken kennis met de Tour de France

Algemeen

BARENDRECHT – Leerlingen van basisschool De Hoeksteen zijn woensdag 17 april naar Blok0180 gekomen voor een ochtendje e-sports. De gemeente Barendrecht wil kinderen kennis laten maken met de Tour de France.  

In augustus vindt de start van de Tour de France Femmes plaats in Rotterdam. Een deel van deze route komt op dinsdag 13 augustus door Barendrecht heen. In de aanloop naar dit evenement hield de gemeente Barendrecht in samenwerking met de buurtsportcoach van KijkopWelzijn een actief en gevarieerd ‘fietsprogramma’ voor alle groep 8 leerlingen van het primair en speciaal onderwijs. 

Het programma vond plaats op woensdag 17 en donderdag 18 april. Leerkrachten mochten zelf bepalen of zij hun groep 8 wilden aanmelden voor één van deze dagen. Zo heeft Matthijs Verschoor zijn eigen klas opgegeven. Hij is leerkracht van groep 8 op basisschool De Hoeksteen. 

Leerlingen konden online sporten doormiddel van videogames. Zo kregen de leerlingen een warming-up met workout oefeningen in een virtual reality omgeving. Leerden ze aandacht hebben voor fietsveiligheid in een Minecraft omgeving en konden ze virtueel de slotetappe op de Champs-Elysees fietsen op de racefiets. 

Advertenties uit de krant