Afbeelding

Vijftien jaar JO-qigong-taiji in Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - JO-qigong-taiji bevindt zich al vijftien jaar in Barendrecht. Om dit te vieren wordt er een jubileumfeest gehouden op zaterdag 8 juni. Deze dag staat helemaal in het teken van TaiJi en QiGong.  

TaiJi en Qigong vinden beide hun oorsprong in China en werken met Qi (levensenergie). De bewegingen zijn langzaam, vloeiend en gemakkelijk te leren, wat gezondheidsvoordelen biedt voor lichaam, geest en ademhaling. Het geleerde kan goed thuis beoefend worden. Ook zijn er veel verschillende stijlen te leren. Zo wordt er bij JO-qigong-taiji op dit moment TaiJi-24, Qi-Gong-18 en Chi Neng QiGong gegeven. Met TaiJi en QiGong is er altijd ruimte voor groei en ontdekking. Het is een zachte bewegingsvorm, een sport die rust en beweging combineert met elkaar en blijft boeien. 

Oprichtster van JO-qigong-taiji Jolanda Wennink kijkt met trots terug op de laatste vijftien jaar. 

“In januari 2008 ontdekte ik in Oostenrijk verschillende QiGong vormen en ben ik onder aanmoediging van mijn leraren Sui Qingbo en Lena Du Hong les gaan geven aan familie en vrienden. En vanaf januari 2009 tot nu toe geef ik officieel les in Waterpoort en later ook in Hart van Vrijenburg.” Jolanda ontdekte in 2018 Chi Neng QiGong bij het Chi Neng instituut. Zij is daar begonnen met de instructeursopleiding en heeft deze met level 1 en 2 afgerond. 

“QiGonf en TaiJi hebben niet alleen mijn chronische pijnen verlicht, maar mij ook geholpen om te stoppen met hoge bloeddrukpillen onder toezicht van mijn huisarts. Deze ervaring en het gevoel van empowerment wil ik delen en er anderen ook mee helpen.” 

Deelname aan zaterdag 8 juni kost 65 euro. Dit is inclusief een vegetarische lunch met wat te drinken en een bijdrage aan een nader te bepalen goed doel voor ouderen in Barendrecht, ter ere van het 15-jarig jubileum. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@jo-qigong-taiji.nl 

Meer informatie over deze dag via www.jo-qigong-taiji.nl/15-jaar/ 

Advertenties uit de krant