Afbeelding

Nieuwe college heeft sterke plannen

Politiek

BARENDRECHT - Afgelopen maandag (5 mei) is het coalitieakkoord ondertekend door EVB, VVD en D66. Het nieuwe college bestaat uit Dirk Vermaat (EVB en tevens 1e loco burgemeester), Lennart van der Linden (EVB), Ingeborg Monhemius (D66) en Jeroen Gebben (VVD en tweede loco burgemeester).

Lennart van der Linden (30) is een nieuw gezicht bij EVB. Hij heeft jarenlang in Barendrecht gewoond en is momenteel actief opzoek naar een huis om terug te keren naar de gemeente.

Dirk Vermaat zei dat het gemeentebestuur aan het begin van een nieuwe periode staat waarin veel gaat veranderen. ,,De bibliotheek gaat terug naar het Kruispunt", vertelde hij. ,,Wel in een afgeslankte vorm, daarnaast zal het Kruispunt het culturele middelpunt worden, waarvoor het bedoeld is." Het openbaar vervoer voor ouderen gaat het college stimuleren. Mensen boven de 65 hoeven daar niet voor te betalen. Ook Nieuw Reijerwaard en de BAR samenwerking staan op het lijstje om eens goed nader bekeken te worden. Voor beiden zal een evaluatie komen waarbij burgers en het bestuur betrokken zullen worden. In het winkelcentrum wil het nieuwe college woningen realiseren voor ouderen en jongeren. Ook zal het winkelcentrum opgeknapt moeten worden.
Jeroen Gebben haalde aan dat ze de verkeersontsluiting van het oude Barendrecht naar Carnisselande willen gaan onderzoeken en eventueel iets aan de bussluizen gaan doen.
Ingeborg Monhemius was erg te spreken over dat er meer - met een open houding - geluisterd zal gaan worden naar de burgers. Ook het punt schoolzwemmen en duurzaamheid is iets waar het nieuwe college mee aan de slag zal gaan.

Op 20 mei zal afscheid genomen worden van het huidige college. Op 27 mei vindt de installatie van het nieuwe college plaats.

Advertenties uit de krant