<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Waar ken ik jou van?

Ard Kramer (51)

Waar kennen we jou van?

Ik woon sinds 2002 in Barendrecht. Ik ben van 2003 tot en met 2018 voorzitter van de Erfgoedcommissie geweest en ben sinds twee jaar voorzitter van CultuurLocaal. Daarnaast heb ik meerdere vrijwilligerstaken, zoals bij de volleybalbond, maar dat is niet in Barendrecht.

Veel vrijwilligersweg zeg.

Ik leerde van huis uit dat iedereen een bijdrage aan de maatschappij moet leveren. Dat deed mijn moeder ook en mijn broers en zussen doen dat ook. Ik vind het natuurlijk ook leuk om te doen. Ik studeerde Maatschappij-geschiedenis en daar past de Erfgoedcommissie goed bij. En als je doet wat je leuk vindt, geeft het energie en gaat het vanzelf.

Wat doe je voor werk?

Ik werk in de IT en word gedetacheerd. Zo zit ik nu in Amersfoort. Ik geef ook regelmatig workshops en presentaties in het buitenland.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben 23 jaar getrouwd met Wilma. We hebben drie kinderen. Laurens is twintig jaar en woont op kamers in Rotterdam, Noor is achttien en studeert en woont in Delft en Eveline is vijftien jaar en woont nog gezellig thuis.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Ik ben opgegroeid in Zeeuws-Vlaanderen. We woonden nog geen vijf kilometer vanaf het strand en kwamen daar dus heel vaak. Vooral aan 's avonds in zee zwemmen heb ik mooie herinneringen.

Waar word je gelukkig van?

Samenwerken en dan samen dingen bereiken.

Waar ben je verdrietig om geweest?

In 2006 verloor ik mijn broer bij een auto-ongeluk in Peking. Dat gemis blijft. Ik had nog zoveel met hem willen bespreken en doen.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik wil altijd blijven dromen en verdieping blijven zoeken. Er is nog zoveel te leren en te ontdekken. Zo hoop ik op mooie nieuwe ontwikkelingen voor CultuurLocaal en op mijn werkgebied in de IT. En natuurlijk dat ik samen met mijn vrouw en mijn kinderen gelukkig mag blijven.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Vrolijk, optimistisch en altijd in voor leuke ideeën.

Hoe sta je 's morgens op?

Om kwart voor zeven gaat de wekker. Ik ontbijt en lees de koppen in de Volkskrant en de Correspondent. Ik pak de trein naar mijn werk en lees de kranten daarna digitaal verder.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Om boeken te kopen. Als ik met een nieuw boek thuiskom vraagt Wilma al of ik er een 'Billy' bij heb gekocht. (Ikea boekenkast, red). Ik houd enorm van lezen. Ik lees vooral non-fictie en over filosofie, politiek, geschiedenis, economie etc. Ik probeer nu vaker boeken te lenen via de bibliotheek en alleen te kopen als ik zeker weet dat ik een boek vaker ga lezen.

Wat zijn je angsten?

De klimaatverandering in de wereld. Laatst las ik dat als we zo doorgaan met consumeren en het misbruiken van de wereld, er over vijftig jaar niet meer genoeg te eten is voor iedereen. Dat zijn zorgwekkende artikelen.

Wat vind je stom?

Het egoïsme van mensen in het verkeer. Ze zitten in hun eigen kooitje en wanen zich veilig en vinden alle andere weggebruikers stom. Misschien moeten we eerst tot vijf tellen voordat we gefrustreerd raken door het gedrag van de ander.

Wat is je guilty pleasure?

Mijn dochter kijkt naar 'First Dates'. Ik kijk dan soms stiekem mee, terwijl ik eigenlijk wat anders aan het doen ben, en ben dan toch wel nieuwsgierig wie met wie gaat.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik zou wel wat geduldiger kunnen zijn.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Mijn schoonzus. We gaan altijd iets doen op de verjaardag van mijn overleden broer. Deze keer gaan we met elkaar eten in een restaurant.

Wat is je favoriete quote?

Alles is relatief.

Wil je nog iets toevoegen?

De Barendrechtse politiek mag elkaar wel wat vriendelijker gaan bejegenen, Samen voor Barendrecht .

Ook iemand opgeven voor deze rubriek? Mail naar
astrid@baruitgeverij.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>